Чланци

 • Кенсл култура - Притисни дугме Путине

  Просечан Србин, у коме тихо крчка миленијумска патња и архетипско сећање на геноциде и погроме, свестан је да се другачије са тим злом не може завршити. Зато ја мој народ не осуђујем када говори: притисни дугме, притисни дугме… Чуо сам да то говоре људи свих старосних доба, свих политичких погледа и нивоа образовања. Људи који се моле и људи који медитирају. Људи који сеју и који програмирају. Јер, има нешто надумно и боготражитељско у „призивању тог дугмета“. Боже, узми и нас ако треба, само нека зло нестане. Боже, заврши са овим злом које је убило све оно што нам је најсветије: и огњиште и кућу и породицу и родитељство и потомство и племенитост и моралност и чедност и људскост. Притисни дугме!

  ...
 • Историја уживо: Биохемијски и нуклеарни рат

  Према званичном саопштењу министарства одбране Русије документи откривају трансфер људског биоматеријала (ДНК) узетог у Украјини, у стране земље, а по налогу представника САД. Према овим документима, америчка страна је планирала да 2022. године ради на патогенима птица, слепих мишева и гмизаваца у Украјини, уз даље проучавање могућности преноса афричке свињске куге и антракса. Испитивање правих намера и циљева биолабораторија у Украјини и даље траје, а цео свет заинтересован је да види имају ли ове лабораторије икакву везу са Ц 19 пандемијом која је погодила човечанство протеклих година.

  ...
 • Већина испитаника за савез са Русијом

  За улазак у савез са Русијом определило се 55% испитаника, док је 44% опредељено за војну неутралност. Свега 1% залаже се за увођење санкција Русији.

  ...
 • Не суди о књизи по корицама!

  „Како да ме прате, у име здравља“ стих је који не оставља никакву дилему о томе шта о здравственом систему и Ц 19 театру мисли ауторка песме. Стих „Како да о мени брину, у име здравља“ појачава поруку у којој се светски здравствени систем разголићује и приказује као део политичке агенде без икакве истинске бриге за људске животе.

  ...
 • Шта може Србија у Трећем светском рату

  Као што се сва отета имовина појединаца од стране комуниста враћа и мора вратити, тако се мора вратити или намирити другим средствима отета територија Србије. Што се Црне Горе тиче, она је кршењем војне неутралности и кршењем територијалног интегритета Србије, као и угњетавањем Срба као свог већинског становништва, изгубила право да се позива на суверенитет и територијални интегритет. Срби у Црној Гори треба да прогласе савез локалних самоуправа које су под њиховом контролом, те да у складу са новонасталом ситуацијом прогласе војну неутралност своје самоуправе.

  ...
 • Шаргић и Милосављевић писали америчкој амбасади

  Екселенцијо, кратко ћу Вас подсетити на старину српске цркве св. апостола Петра и Павла у Расу. Она датира у 8.век што значи да је више од хиљаду година старија од Ваше државе и нације. Да Вам помогнем екселенцијо. Ваша држава и нација старе су 250 а наша црква око 1300, према званичним подацима.

  ...
 • Шта се ваља иза сукоба НАТО - Русија?

  Да ли је у питању сукоб око сфере војног утицаја и промена односа моћи у светским оквирима или увођење Великог Ресета?!

  ...
 • Срби у Црној Гори - Метастаза грађанизма

  Грађанисти су највећи непријатељи права грађанина јер су они најгласнији заступници укидања свих слобода, укључујући и ону која се тиче права на одлучивање о свом здрављу и медицинским поступцима којима ће човек бити подвргнут. Грађанисти су комунисти новог доба, њу ејџ бољшевици, а тај процес, што се Балкана тиче, највидљивији је у Црној Гори.

  ...
 • Дубока држава прекраја историју Срба

  Сада нас ликови из дубоке државе уче да је партизанска Ужичка република прво ослобођено место и територија у поробљеној Европи! Следеће је да су Дечане подигли Албанци а цетињски Манастир, не Иван Црнојевић и Срби, већ национални Црногорци. Неко пре или касније треба да реагује на овакве лажи и да документовано иступи у правцу коначне и потпуне истине.

  ...
 • Поглед на теорију палеолитског континуитета лингвисте Мариа Алинеиа

  Алинеијев списак литературе од преко 1200 наслова, од којих је тек који промил преведен на српски, по себи казује да морамо нешто предузети ако желимо да извучемо српску хуманистичку науку из незавидног положаја у који је запала. Ми смо у том смислу изгубили значајан корак са светом крајем прошлог века: док су археологија, антропологија или палеолингвистика доживљавале процват…

  ...
 • Српска племена у Македонији

  Кузман Баџовић, дао нам је имена српских племена на простору Македоније. Поред Мијака и Брсјака, постојала су племена која су се звала: Пејанци, Боји (Бојки), Марвенци, Пулевци (Белци) и Вановци (Бандовци). Кузман Баџовић је прецизно описао које крајеве насељавају поменута српска племена. Овде ћемо укратко парафризирати говор Кузмана Баџовића и његово виђење српских племена на простору Македоније са краја 19 века.

  ...
 • Култ Светог Саве код католика Далмације

  “Кад гром и тријес седам тисућа
  поби Турака кон Будима,
  око петнаес дана има,
  ер је Божја слас могућа,
  која хотје осветити и указат своју славу,
  ер ждегоше славна Саву,

  ...
 • Хрватска православна црква - Како смо дошли до Миловог Мираша

  Одакле уопште идеја и шта се заправо “ваља” иза пројекта ХПЦ? Да би смо дошли до одговора на ово питањеу морамо се вратити у време НДХ. Наравно да је ХПЦ део исте матрице о расрбљавању, део приче о решавању питања Срба јер се закључило да неће бити довољно да се 1/3 Срба побије, 1/3 протера а 1/3 покатоличи. Закључило се да тиме неће бити истребљени Срби будући да су они масовно почели да се прикључују четницима и покрету отпора. Следеће питање које се намеће само по себи јесте, зашто се данас у Хрватској појављује истоветна потреба оној из НДХ, али не само у Хрватској данас већ исту матрицу препознајемо у деловању дела Црногорске власти оличене у Милу Ђукановићу…

  ...
 • Ко су прастановници Скандинавије и Балтика

  Причу о њима какву данас познајемо из филмова и документараца створена је тек у 19.веку, пре свега захваљујући двојици људи. Викинзима се интересовао песник-романтик Адам Еленшлегер, иначе аутор текста химне Данске, као и научник Јакоб Асмисен Ворсо, археолог, члан Петербуршке академије наука.Ворсо је и смислио термин „епоха викинга“, а први пут га је јавно употребио 1873.године.

  ...
 • Коме смета Александар Шаргић

  Поводом ко зна којег по реду дестабилизовања, прогона и клеветања личности и дела Александра Шаргића, имам, пре свега, дубоку жељу али и моралну обавезу, да као неко ко је са њим провео 20 година интелектуалног, професионалног и емотивног односа, и ко је директни сведок горенаведених деловања против њега, из прве руке расветлим његов лични и интелектуални развој, и тиме покушам да станем на пут људима склоним етикетирању, алудирању на финансијску корист и нападима на искреност његових побуда да историју и народну веру српског народа сагледа из другачијег угла.

  ...
 • Кључна открића о фалсификовању историје Срба

  У овом додатку књиге, имамо част да вам представимо нове, рекли бисмо, кључне доказе, не само о фалсификовању историје, већ, што је много важније, доказе који потврђују нашу основну тезу. Основна теза наше књиге јесте да је у 6. веку нове ере вођен ослободилачки рат домицилног становништва, Срба, против римско-ромејске окупације.

  ...
 • Етимолошко значење имена Гети-Готи

  Име Геа, Гаја, Гоја је једно од старих имена Мајке Земље, па постоји и логично повезивање имена ГЕТИ са именом ЗЕМЉА. Овде треба подсетити да је један од погрдних назива за српске сељаке ГЕЏА. Ако размотримо корен ове речи, лако се уочава да се ради о ГЕ(А) + ЏА, који означава рађање, очуваног у санскриту са истим значењем, а у српском кроз суфиксе за извођење презимена -ИЦА или -ИЋ. Тако долазимо до значења имена Геџа – онај кога је родила Мајка Земља, тј. ЗЕМЉАК-ЗЕМЉОРАДНИК

  ...
 • Језуити и комунисти - Браћа по папи

  У Србији данас имамо јасан кастински систем карактеристичан за језуитску државу у Парагвају 17. и 18. столећа. Имамо групу људи која је постављена споља и којима је све дозвољено слично језуитским свештеницима у Парагвају и која је слично тиранину Сули у Риму присвојила себи право да мења Устав и законе и прилагођава их својим уско себичним интересима, а опет тако слично некадашњем комунистичком политбироу. За ову групу људи не важи ништа од закона који се примењују на остале, јер је та група окупирала и корумпирала апарате присиле и принуде, те они и раде само у сопственом не и државном интересу Србије.

  ...
 • Српство Дубровника - Заборављена историја

  Српство Дубровника. Данас то звучи незамисливо. Али пре само стотинак година Српска странка је побеђивала на градским изборима у овом граду. Опозициону Народну странку водио је Луко Зоре, аутор књиге Дубровчани су Срби. Да, сви документи с краја 19.века показују да је и након формирања модерне хрватске нације, Дубровник био насељен Србима. Хрватима је то данас незамисливо будући да им кроз медије и образовање намећу бесмислену догму о томе да су сви становници Хрватске Хрвати. Ипак, чак и њима препоручујемо да одгледају ову емисију. Не да би нешто променили у својим схватањима јер то се неће десити, већ да би нешто научили о прошлости својих градова и култури својих предака…

  ...
 • Српски топоними у Албанији

  Да је изворни назив Арбаније заправо Рабно говори нам и натпис са цркве Светог Јована Владимира коју је подигао арбанашки (раб’нски) великаш Карло Топија (Теопија). Тамо је потписан управо старим називом ове области која по свему судећи значи РУБНО ПОДРУЧЈЕ, будући да се у старосрпским дијалектима југа У често мења са А (Пример РУКА=РАКА). Тако се у данашњем македонском рубно каже рабно…

  ...