Пише: Александар Шаргић
Информације о књигама Александра Шаргића и наруџбине путем мејла:
srbskaprodavnica@gmail.com

Пред нама се ствара нови свет и пуца Матрикс у коме смо живели. А да бисмо преживели морамо одмах свој поглед на свет да изместимо ван свих образаца Матрикса. Наши планови, идеје, наши циљеви морају одмах да буду подвргнути великом ресету. Али не оном Швабовом дистопијском, већ једном типично српском ресету, заснованом на повратку стварним духовним али и економским вредностима. Прва ствар са којом се морамо обрачунати у нашој свести јесу: међународно право, територијални интегритет и суверенитет. Ова три света појма досадашњег српског патриотизма морају одмах бити демонтирана, избрисана, поништена. То је једини начин да опстанемо и променимо нашу путању ка потпуном одумирању.

Матрикс у коме живимо учинио је да такозвани велики свет перцепирамо кроз Уједињене нације, Савет Европе, ММФ или неке сличне организације. Рађамо се и школујемо верујући да су Уједињене нације постојале још од старог Рима. Чини се да постоји један број „интелектуалаца“ који мисли да су прво створене Уједињене нације па тек онда људски род. А права истина је да ова лажна, бесмислена организација постоји тек од краја 1945. године. Њој је претходила Лига народа основана 1920. године а која се распала већ 1939.

Русија је 15.3.2022. иступила из Савета Европе а од самог почетка специјалне операције у Украјини говори се о намери западних сила да је избаце из Уједињених нација. Совјетска Русија је касно постала део Лиге народа, тек 1934. а већ 1939. Лига се практично распала тако што су из ње иступили и Русија и Немачка. Оне су извршиле инвазију на Пољску и поделиле је у септембру и октобру 1939. године, међусобним договором. Краљевина Србија (СХС) је од оснивања била део Лиге народа али јој то баш никако није помогло да заштити и оствари било које своје државно право.

Зашто је то тако? Па зато што су међународно право као и све његове норме и форме једна велика и подла лаж. Суочимо се једном за свагда са очигледном истином да мир у свету не постоји. Постоји само припрема за нови рат, а међународно право, међународне организације и њихове лажне конструкције попут територијалног интегритета и суверенитета јесу само удица, замка. Њена је сврха да наивне и недорасле нације и народе умртве правећи од њих будућу ловину. „Човек је човеку вук“ (Homo homini lupus) стара је латинска фраза коју је до сржи разрадио енглески философ Томас Хобс у 17. веку. Њему је било јасно да су човек са човеком, човек са државом и држава са државом у вечном сукобу. Баш зато, смишљена је та огавна излизана синтагма „мир и стабилност“ коју као магијску мантру понављају представници политичких „елита“ широм света. Створен је и термин „стабилократија“ а све у намери да се умртве и пасивизирају унутрашњи динамички процеси у народима, односно да се умртве инстинкти за борбу и одбрану од тихог убијања, од кувања на тихој ватри. Након залуђивања међународним правом и стабилократијом, увек се пробудимо у распалој, раскомаданој држави затечени неким новим ратом уз неизбежно отимање територија.

Да ли знате да је једна од првих ствари коју је Лига народа урадила била одлука на штету Србије? Наиме, граница између Албаније и наше краљевине је остала спорна после мировне конференције из 1919. Српска војска је ушла дубоко у данашњу албанску територију али је Лига народа послала комисију представника у проблематични регион. Та комисија је одлучила у корист Албаније и наша војска се повукла 1921. под притиском великих сила. А када је 1999. дошло до бомбародовања Србије од стране НАТО пакта Уједињене нације нису ни на који начин стале у заштиту Србије. И тада и годинама касније, а посебно 2008. када је Приштина једнострано, одлуком прогласила отцепљење од Србије, Уједињене нације се нису позвале ни на територијални интегритет, ни на суверенитет као своје елементарне постулате.

Светски поредак је мртав. Свет заснован на међународном праву више не постоји. Никада није ни постојао. Не постоји принцип суверенитета држава и не постоји принцип територијалног интегритета и неповредивости граница. Постоји само стање перманентног економског, биолошког или оружаног рата.

Принцип неповредивости граница, након одлуке Русије да призна Доњецку и Луганску Народну Републику и врати Крим под своје државно окриље више не постоји ни „де факто“, ни „де јуре“, будући да западна страна света такве принципе никада није ни поштовала. Данас је Србија најгласнији заступник ових мртвих принципа који нису њена заштита већ су камен око врата који ће је одвести на дно понора. Русија се позвала на принцип самоопредељења као и на историјско право на спорне територије. Оне су јој декретима, бесправно одузимане током постојања заједничке државе у којој су биле и Украјина и Русија. Слично је и са Грузијом где постоји проблем Јужне Осетије и Абхазије. Међутим, изнад свега стоји право силе, право јачег.

Након Путиновог ресета, руше се све лажне институције и измишљотине Матрикса. Једна од кључних је чувени БДП (engl. GDP). Лажна слика моћи заснована на статистици БДП-а разголићена је и доведена до апсурда. Јер, БДП и јесте апсурд лажне науке. Штеловања економиста и бустеровање (буџење) економских параметара привреде постају небитни у моменту када се постави једноставно питање: Имаш ли ти брајко храну, енергенте и оружје? И онда Немци забезекнуто кажу: Па… оружје немамо, нафту и гас немамо, а немамо ни хране колико нам треба… Е, па добро другари, онда једите БДП. Много вам је велики, три пута већи него руски.. Бујрум Алија, оћу рећи Ханс. Једи БДП, бралеее..

Порука Матриксу након Путиновог Ресета

Јер, у БДП улази и оно кад вам лупе печат па за то платите неку таксетину, или кад плаћате акцизу огромну на гориво, а акциза је друго име за државну пљачку. И сва та грдна математика, множење и сабирање, то вам је БДП.. Таква измишљотина може функционисати у лажним раздобљима мира али кад ђаво дође по своје и кад рат закуца на врата, онда се питате: имам ли ја воду, храну, кров над главом, дрво, гориво, угаљ, нафту, струју и оружје да се одбраним…

Шта су још лажи савременог друштва које ће бити рестеоване, на овај или онај начин. То су: лажна хуманост савременог друштва, лажно отворено друштво, лажне слободе, лажни холивудски снови о човеку који ће надрасти Бога, масмедијска популарна култура, спорт као индустријска грана у којој се врте милијарде.. Све су то форме и феномени створени да би потпуно изменили нашу свест и од нас створили изгубљене, неспособне и дезоријентисане јединке. Управо то и такво савремено друштво које нас лаже да постоји међународна заштита суверенитета и територијалног интегритета, изродило је нетачну перцепцију човека да је заштићен здравственом књижицом или постојањем Завода за запошљавање. Лажно хумано модерно уређење државе и друштва које се огледа у социјалној и медицинској заштити најбоље се видело у јеку Ц 19 пандемије. Тада, на пример, болесни од рака, „шећераши“ и многи други тешки болесници нису били у прилици да добију свој медицински третман.

Све ове лажне форме живота биће мета ресета. Или оног њиховог или овог нашег. Великог Швабовог или људског српског ресета мозга и повратка на фабричка подешавања. Тај ресет подразумева давање нових или старих одговара на питања: ко смо, шта смо, шта нам је заиста потребно а шта су измишљене потребе, шта нас чини заиста срећним. Да ли ће нас покретати борба за наше изворе и земљиште или позив на некакву бесмислену утакмицу европских фудбалских купова. Тај српски ресет подразумева да ти од познавања страних глумаца или фудбалера буде значајније да познајеш како да произведеш (обезбедиш) минимуме хране, воде.. како да научиш методе старе народне медицине да не би за сваку глупост чекао пред претрпаним чекаоницама. Чекаоницама након којих ће ти „ауторитет“ у белом мантилу преписивати оно што му је неко декретом наредио, чак и ако се то коси са знањем које је стицао на факултету. Тај српски, људски ресет, по свему судећи, неће бити питање жеље и избора већ ће нас задесити као усуд и неминовност.

А српски ресет подразумева и редефинисање државних граница. Србија мора да схвати да су на њеној страни и принцип самоопредељења и принцип историјског права. То су заправо и једине реалне вредности. Зашто? Па зато што се заснивају на принципу „тапије“ – имовинског листа. Принцип имовине поштује се још од старог Египта и закона МААТ који у својим заповестима, између осталог, каже:
„Нисам крао жито“ и „Нисам украо земљу коју је неко други раскрчио и учинио обрадивом“

Срби имају имовинске листове на које је попадала прашина бачена од стране лажних међународних организација попут Лиге народа, Европске уније и Уједињених нација. Неко је украо и наше жито и земљу коју смо раскрчили и култивисали. Па погледајте само ко је одлучивао о распаду комунистичке Југославије. Којим сулудим умом и којом поремећеном логиком се може схватити, објаснити и оправдати то да су одлуке о начину распада и поделе територија СФРЈ донела петорица потпуно небитних ликова:
1. Роберт Бадинтер, председник Уставног суда Француске
2. Роман Херцог, председник Савезног уставног суда Немачке
3. Алдо Коразанити, председник Уставног суда Италије
4. Франсиско Томас, председник Уставног суда Шпаније
5. Ирен Петри, председник Уставног суда Белгије

То је била такозвана Бадинтерова комисија коју је саставила Европска економска заједница. Алоооо!!! Европска економска заједница… Организација, чији СФРЈ није била члан, да одлучује о томе да ли се СФРЈ распала и ко ће преузети каква права и територије из ње?!?!? Да ствар буде још гора, један од петорице чланова је представник државе наследнице фашистичке Немачке која је окупирала, бомбардовала и људским жртвама осакатила Југославију. Ту је и представник Италије која је такође једна од држава које су имале своју фашистичку окупациону зону у Југославији. Једине додирне тачке и икакво макар и посредно право да уопште исказују било какво мишљење о Југославији и Србији овде су имали Французи због чињенице да су били српски савезници у Првом светском рату и имали одређене додирне тачке са ратним дејствима српске војске која је Југославију створила.

Та и таква екипа се позвала на право UTI POSSIDETIS. УТИ ПОСИДЕТИС ДЕ ФАКТО значи да оно што имаш под својом контролом, то је твоје. УТИ ПОСИДЕТИС ДЕ ЈУРЕ значи да је твоје оно за шта имаш власнички лист. Зато је пред сам крај рата у СФРЈ, интервенцијом западних сила, бомбардовањем Републике Српске, обучавањем и наоружавањем војске Хрватске, као и договором са Слободаном Милошевићем, извршено етничко чишћење Срба из Републике Српске Крајине, као и смањење територија које су до тада држале српске снаге у распаднутој Босни и Херцеговини.

Шта то конкретно значи? То значи да, следећи логику ове комисије, рат остаје једино мерило и једини основ међународног права. Дакле, гола сила. Русини су дочекали рат „као озебао сунце“ па од Путина траже своју државу у западној Украјини, такозвану Карпатску Рус. Русини су народ без државе а Карпатска Рус чак и има одређени историјат свога постојања. Корзиканци траже самосталност од Француске и ових дана демонстрације попримају насилне облике. Француска, Италија и Шпанија су лажне државе без јединственог идентитета и једниственог језика. Службени књижевни језици у овим државама су наметнути различитим етносима због интереса западне елите да имају веће и јаче државе. Баскијци, Каталонци, Бретонци и многи други имају много разлога за радост ових дана. Јер они су тлачени и асимиловани, да би вештачки били обједињени у француску, шпанску или италијанску нацију. Баш онако како су супротним процесима, од јединственог и историјски потврђеног једниственог етноса Срба, створене нове лажне нације Црногораца, Македонаца, Бошњака примањем ислама, или су извршене конверзије у Хрвате католичењем.

Вратимо се сада пар корака уназад на питање одлучивања о томе шта је чије на српској земљи. Ко се није питао и ко није рекао своју последњу реч о распаду Југославије? То је Русија као наследница Совјетског Савеза. А њена реч је овде кључна због просте чињенице да је комунистички преврат и промену друштвеног уређења, из капиталистичке краљевине у комунистичку деспотију, у Србији извршила Црвена армија. Данас, када Северна Македонија и Црна Гора уводе санкције против Русије и бивају стављене на листу ратних непријатеља овде државе, долази на дневни ред питање повлачења признања С.Македоније и Црне Горе од стране Русије. Следствено томе мора уследити и подршка Србији да оствари своја права на територије које јој је одузела Црвена армија. То је дуг Русије према Србији, али Србији која ће јасно искорачити из Матрикса и затражити војне и друге гаранције од Русије за своју нову државну позицију.

Северна Македонија и Црна Гора су и даље простор на који Срби имају UTI POSSIDETIS DE JURE. Ми имамо власничке листове али немамо фактичку државну контролу. У том смислу, ресет који је покренуо Владимир Путин мора да буде ресет за српску државну и политичку мисао. Тај ресет подразумева преоријентисање српског друштва и државе, што значи економије, на реалне потребе: пољопривреда, енергетика, вода, оружје, информатика! Никакви страни „инвеститори“, никакви „отворени Балкани“, никаква залуђивања о путу у Европу, никакава залуђивања међународним правом, територијалним интегритетом и сличним смејуријама које у српском случају никада нису поштоване.

У државно – територијалном смислу Србији хитно треба излаз на море како би остваривала транспорт кључних роба за свој опстанак. Такође, Србији треба повезивање моравско-вардарске долине која је одувек била део српске државе. За све ово Србија као држава има UTI POSSIDETIS DE JURE, власничко право, имовинско право, тапију. Како до тога доћи, како наћи начине да све ово буде остварено на што лакши и безболнији начин, о томе ћу писати у наредном аналитичком тексту. Не мислим да је за Србију кључно да има што већу територију, већ да има оне делове својих историјских територија преко којих може да остварује своје суштинске економске и идентитетске интересе. Постоји много начина, много путева и много потенцијалних решења. Али, први корак нужно мора бити разбијање Матрикса, размишљање ван задате менталне матрице, рушење свих принципа мишљења који су до сада били на снази јер нас они очито вуку ка потпуном физичком уништењу.

Александар Шаргић, аутор књига „Српски поглед на свет“, „Није било сеобе Срба на Балкан“… Више о њима ОВДЕ