Чланци #историја

 • Нацисти у Србији тражили аријевско порекло Германа

  „У Србији се налазе археолошки предмети и записи чији је значај „не мањи од оних из Троје“ – извештавали су деценијама немачки агенти из Србије.

  ...
 • ТАЈНИ ДОКУМЕНТ УГРОЖАВА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ СРБИЈЕ

  Српској јавности мора се одмах дати на знање да свако ко врши било какве радње које за циљ имају потписивање или спровођење спорног тајног документа заправо врши УГРОЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ. За то постоји јако крупан и крунски доказ који је оставио сам Ивица Дачић 6.11.2022. године када су сви српски медији пренели његову изјаву у којој је обавестио јавност о најважнијој одлуци Савета за националну безбедност…

  ...
 • ПРЕУЗМИТЕ СПОТ О КОСОВУ

  Повод за израду спота јесте покушаја убиства српске деце на Бадњи дан чији је једини грех то што су носили бадњакм, као и то што су Срби.

  ...
 • Основао Србију, ослободио Цркву и укинуо феудализам - Милош Велики

  Милош није био савршен владар али га морамо сагледавати у складу са духом његовог времена. Тада су и највеће европске царевине биле апсолутистичке монархије. Милош је Србији даровао државу, слободу Цркве од фанариота, укидање феудализма и социјалну сигурност српског сељака, спречавајући зеленашење и отимачину…

  ...
 • Син британског шпијуна открио: Како је Србија постала заштитник Хрвата

  Србија треба да постане заговорник и заштитник Хрватске, чувар Троједне краљевине и да се супротстави сваком другом решењу које би тако нешто угрозило”, речи су Роберта Ситона Вотсона које је Александар Карађорђевић спровео у дело-

  ...
 • СЛОБОДНИ ЗИДАРИ ВЕЛИКЕ ЗАВЕРЕ - Жртвовање нововековне Србије

  Масонске ложе као продужене руке британске спољне политике покушаће већ од 1830. да сруше српски пут и нормалан развој српске државе. Успеће тек инсталацијом српске дубоке државе, поткупљене, самољубиве малограђанске елите и династије Карађорђевића. Пројекат Велике Хрватске важан је аспект велике завере чија мета нису само Срби већ и Русија, као и германске монархије.

  ...
 • Хрватска била већа код Карађорђевића него код Тита

  Фасцинантно звучи податак да је Хрватска у време Карађорђевића била већа од Хрватске у време Јосипа Броза Тита. У преамбули Устава, Хрвати се позивају на бановину Хрватску као извор државности.

  ...
 • ЈАКОБ ГРИМ - Брука српске науке

  Институт „Јакоб Грим“ нам је данас потребнији него што је сам Грим био потребан Србима почетком 19. века када су се борили за своју слободу од Турака. С друге стране, наша изворна пракултура потребна је мислећим и слободољубивим људима у Европи онолико колико је била потребна и Гриму. Грим је у њој налазио доказе о јединственом језику и праепу Европе, а данашња Европа кроз њу може разумети да смо некада били једно али на потпуно другачијим основама од оних које прокламује данашњи глобалистички естаблишмент.

  ...
 • ПСЕУДО-ПОРФИРОГЕНИТ ПРАВИ НАЗИВ ИЗМИШЉЕНОГ ДЕЛА

  Сматрамо да је и за писца дела које је од 17. века познато под називом „О управљању царством“ прикладнији назив Псеудо-Порфирогенит, од рецимо назива Порфирогенитов настављач, мада би и овај други био свакако прикладнији и поштенији од досадашњег. Како нисмо оптимисти да ће у нашој службеној науци, доћи до прихватања оваквог става, јер то подрива „ауторитет“ њиховог „омиљеног“ писца, свесно ћемо у нашим будућим радовима, за писца дотичног дела користити назив Псеудо-Порфирогенит (Лажни Порфирогенит).

  ...
 • ПРОПАСТ МАТРИКСА И СРПСКИ РЕСЕТ!

  Након Путиновог ресета, руше се све лажне институције и измишљотине Матрикса. Једна од кључних је чувени БДП (engl. GDP). Лажна слика моћи заснована на статистици БДП-а разголићена је и доведена до апсурда. Јер, БДП и јесте апсурд лажне науке. Штеловања економиста и бустеровање (буџење) економских параметара привреде постају небитни у моменту када се постави једноставно питање: Имаш ли ти брајко храну, енергенте и оружје? И онда Немци забезекнуто кажу: Па… оружје немамо, нафту и гас немамо, а немамо ни хране колико нам треба… Е, па добро другари, онда једите БДП. Много вам је велики, три пута већи него руски.. Бујрум Алија, оћу рећи Ханс. Једи БДП, бралеее..

  ...
 • Шта су о римокатолицима мислили средњовековни Срби

  Латинска јерес сузбијана је у Србији и после цара Душана, нарочито у 15 веку. У томе су се нарочито истицали учени Срби, међу које спадају Владислав Граматик, који их је помињао када је писао о Сребреници. (Петровић, 2001: 437-441) Такође јерес латинску помиње и Никодим Химнограф писац Житија и службе светом Ахилију Ариљском, на прелазу из 14. у 15. век.

  ...
 • Шта се ваља иза сукоба НАТО - Русија?

  Да ли је у питању сукоб око сфере војног утицаја и промена односа моћи у светским оквирима или увођење Великог Ресета?!

  ...
 • Срби у Црној Гори - Метастаза грађанизма

  Грађанисти су највећи непријатељи права грађанина јер су они најгласнији заступници укидања свих слобода, укључујући и ону која се тиче права на одлучивање о свом здрављу и медицинским поступцима којима ће човек бити подвргнут. Грађанисти су комунисти новог доба, њу ејџ бољшевици, а тај процес, што се Балкана тиче, највидљивији је у Црној Гори.

  ...
 • Дубока држава прекраја историју Срба

  Сада нас ликови из дубоке државе уче да је партизанска Ужичка република прво ослобођено место и територија у поробљеној Европи! Следеће је да су Дечане подигли Албанци а цетињски Манастир, не Иван Црнојевић и Срби, већ национални Црногорци. Неко пре или касније треба да реагује на овакве лажи и да документовано иступи у правцу коначне и потпуне истине.

  ...
 • Српска племена у Македонији

  Кузман Баџовић, дао нам је имена српских племена на простору Македоније. Поред Мијака и Брсјака, постојала су племена која су се звала: Пејанци, Боји (Бојки), Марвенци, Пулевци (Белци) и Вановци (Бандовци). Кузман Баџовић је прецизно описао које крајеве насељавају поменута српска племена. Овде ћемо укратко парафризирати говор Кузмана Баџовића и његово виђење српских племена на простору Македоније са краја 19 века.

  ...
 • Култ Светог Саве код католика Далмације

  “Кад гром и тријес седам тисућа
  поби Турака кон Будима,
  око петнаес дана има,
  ер је Божја слас могућа,
  која хотје осветити и указат своју славу,
  ер ждегоше славна Саву,

  ...
 • Хрватска православна црква - Како смо дошли до Миловог Мираша

  Одакле уопште идеја и шта се заправо “ваља” иза пројекта ХПЦ? Да би смо дошли до одговора на ово питањеу морамо се вратити у време НДХ. Наравно да је ХПЦ део исте матрице о расрбљавању, део приче о решавању питања Срба јер се закључило да неће бити довољно да се 1/3 Срба побије, 1/3 протера а 1/3 покатоличи. Закључило се да тиме неће бити истребљени Срби будући да су они масовно почели да се прикључују четницима и покрету отпора. Следеће питање које се намеће само по себи јесте, зашто се данас у Хрватској појављује истоветна потреба оној из НДХ, али не само у Хрватској данас већ исту матрицу препознајемо у деловању дела Црногорске власти оличене у Милу Ђукановићу…

  ...
 • Кључна открића о фалсификовању историје Срба

  У овом додатку књиге, имамо част да вам представимо нове, рекли бисмо, кључне доказе, не само о фалсификовању историје, већ, што је много важније, доказе који потврђују нашу основну тезу. Основна теза наше књиге јесте да је у 6. веку нове ере вођен ослободилачки рат домицилног становништва, Срба, против римско-ромејске окупације.

  ...
 • Језуити и комунисти - Браћа по папи

  У Србији данас имамо јасан кастински систем карактеристичан за језуитску државу у Парагвају 17. и 18. столећа. Имамо групу људи која је постављена споља и којима је све дозвољено слично језуитским свештеницима у Парагвају и која је слично тиранину Сули у Риму присвојила себи право да мења Устав и законе и прилагођава их својим уско себичним интересима, а опет тако слично некадашњем комунистичком политбироу. За ову групу људи не важи ништа од закона који се примењују на остале, јер је та група окупирала и корумпирала апарате присиле и принуде, те они и раде само у сопственом не и државном интересу Србије.

  ...
 • Српство Дубровника - Заборављена историја

  Српство Дубровника. Данас то звучи незамисливо. Али пре само стотинак година Српска странка је побеђивала на градским изборима у овом граду. Опозициону Народну странку водио је Луко Зоре, аутор књиге Дубровчани су Срби. Да, сви документи с краја 19.века показују да је и након формирања модерне хрватске нације, Дубровник био насељен Србима. Хрватима је то данас незамисливо будући да им кроз медије и образовање намећу бесмислену догму о томе да су сви становници Хрватске Хрвати. Ипак, чак и њима препоручујемо да одгледају ову емисију. Не да би нешто променили у својим схватањима јер то се неће десити, већ да би нешто научили о прошлости својих градова и култури својих предака…

  ...